Изьва дорса, изьватас

Елена Вокуева
 Изьва  дорса,  изьватас,  чери  кыйысь  морт,
Кыско  сiйc   вор-ваыс,  топ  ягыс  cылы  ёрт.
Потка-утка  шедодо,  оз мунлы шай-пай,
Изьва дорса оломыс сылы топсо рай.
Весиг  мича  дзоридзлы  кужо  сетны  вын,
Дай  челядь  дородз  сьоломыc  сылон абу  кын.
Енмыс  ыджыд  сьоломас  озтылома  би.
Тайо   миян  Леонид,  быдтiс  кык  бур  пи,
Гожся,  мича  видз  вылын    сабри  тэчны  рад.
Кеймам,  медым  оломас  сылон  волi  лад.
Пыр  мед  шонтiс  волостьыс  да  шомесыс  эз  усь.
Мед  абу   кокни  оломас  радлуныс  эз  кус.