Светописанный образ Пресвятой Богородицы

Надя Брянцева
(по прочтении удивительной истории - ссылка внизу)


 Светописанный образ, Пречистая,
 Просиял на Афоне! И  вновь
 Лик Твой скромный и попечительство,
 Проявил здесь святую Любовь!

 Пресвятая, Владычице, милая –
 Мати, всех вопиющих к тебе.
 Обогрей мою душу унылую,
 Будь предстательницею в судьбе!

 Велика Твоя помощь Владычице,
 И безмерная милость в веках!
 Ты – Царица! Твоё покровительство
 Придает мне и силы… и страх.

 04.09.2015
 © Copyright: Надежда Брянцева
**********************************
http://www.pravoslavie.ru/put/81818.htm - cтатья Георгия Великанова

*******************************************************
Тропарь явлению Светописанного Лика Пресвятой Богородицы

Пречистому Лику Твоему покланяемся, Благая, просяще предстательства о нас,
Мати Божия, волею бо благоволила еси явитися среди братии, да избавиши
от печали ихже собрала еси. Тем благодарственно вопием Ти:
радости исполняеши всех, Пречистая Дево, вверяющих себя Покрову Твоему.
**************************************