Плачу гнiтюче iго

Микола Жарновський
Плачу гнітюче іго
Взяло мене в полон.
І серце захлинулось
Від болю.
Чому ти не зі мною?
І що це означа, -
Коли були ми разом,
Від щастя і добра,
П’янкі були, бадьорі,
Кохались до схочу!
Постійно йшли за нами
Безсмертні почуття.
Вони ішли пліч – о – пліч
Безстрашні у бою,
Докіл жили у серці!
Нажаль…
Вони розбиті,
Спалені,
Розвіяні по вітрі –
І винні в цьому ми! -
Ми їх пустили під укіс!,
Ми їх зневагою морили!,
Не думали про наслідки подій.
Ось результат –
Не має більше їх!
Нема кохання!..
Воно померло!..
Його взяло в полон
Плачу гнітюче іго…

М.Жарновський