Допомога

Светлана Ивченко
Люблю я людям помагати.
Це для мене наче свято!
А ще веселіше значно,
Коли бачиш - люди вдячні.

Допомога - це приємно.
Коли знаєш - ти корисний.
Чиюсь виконать потребу  -
Це важлива справа, звісно.

Принцип є в нас православний:
Що віддав - то все твоє.
Так живуть всі люди здавна.
Кожен дасть, що в нього є.

Завжди слід усім ділитись.
Скарби у гріб не заберем.
Один за одного молитись,
Щоб було менше в нас проблем.

Носити тягарі друг друга
Нам наш Господь заповідав.
У когось з грішми є напруга -
Той молодець, хто грошей дав.

Та довелось голодувати -
І ворогу не побажаєш.
Усіх нам слід нагодувати.
Коли що станеться - не знаєш.

У саду чи на городі люблю,
коли люди в згоді.
Що б мене не попросили -
Зроблю, скільки стане сили.

Щось пошити, перекласти,
З переїздом помогти,
А чи гарний віршик скласти -
Рада я на поміч йти.

Допомога - це чудово!
Гуртом батька добре бить!
Що одному робить довго -
Разом впораємось вмить!

© Світлана Івченко 30.06.2015