Iван Якович був першим. Жарт

Олег Омелянчук
              "Ой ти, дівчино, з горіха зерня,
               Чом твоє серденько — колюче терня?"
                (Іван Франко)
               *
Аби у тебе очі з ковбаси
І губи - як вареники з капустою;
Ніс огірочком з краплями роси;
Насінням білим - зуби, вже полусканим.

Беззаперечно, шия - лебедина,
А дещо - стиглі з вишеньками дині;

Із прорістю рум'янеє сальце
Та ятка (не одна!) із хлібом-здобою,
Де медом, м-м-медом! змащене все це -
Хіба ж таку красу не уподобаю?

Чимало ще чого собі хотів,
Але... не втримався, схопив тебе і з'їв!

------------------------------------------
фото: Klaus Enrique Gerdes