На шкiльному святi

Анатолий Анненко
Колего мій, - на скронях сивина...
          Проте в очах ні розпачу, ні скрути.
"Останній дзвоник" - ще одна весна...
           Минають весни - жодну не забути.
...Колего мій, - на скронях сивина.

До тебе линуть, линуть школярі -
                мов ті птахи, веселі, гомінливі.
На Батьківщині  (в будь-якій порі)
          вони ростуть хай щирі й трудівливі.
...До тебе линуть, линуть школярі.

Щоб розцвітало щастя всіх людей,
         щоб тьма не вкрила сонячного неба,
ти сієш зерна праведних ідей.
       "Останній дзвоник" - свято і для тебе.
...Щоб розцвітало щастя всіх людей,
                ти сієш зерна праведних ідей.