сонячнi етюди

Марина Гареева
Сонце кохає мушлю,
в мушлі живуть кити,
промінь ловити мушу
срібним гачком пустим.

Хочеш зелену квітку?
зранену річку? – пий!
Сонце стинає нитку –
я витинаю спів.

Сонце біжить клубочком,
в море ховає ніс –
я розпускаю строчку,
ріжу вузли до сліз.

Ножиці прячу в хмарі,
не підстригаю чуб…
Сонце кохати марно –
в синю блакить мовчу.


.~.


Якби я була дельфіном
з лискучою шкірою,
ти би мене любив –
нескорену, не впійману – невпинно,

а я людина.
похилена, до тебе, мовчазна…

і нам води не вистачить, щоб тишу
між нами розтопити – і полиши…
самотніх нас на березі пізнань

й плистииииииииииииииии собі, плисти собі, плисти
у господі. за сонцем. і на ти.