Телефонне

Теодор Тополев
Три дні між гудків телефону.
До виклику тисну "відбій",
У снах наче в мареві тону
Розчинений в хвилях надій.

Мереживо тонкого смутку
То рветься, то знову зроста –
Цих милих очей незабудки
І ніжні мов сонце вуста.

Це все так далеко і близько
В світанку, в вечірній зорі,
В лісів гамірливому листі,
В піснях на далекій горі.

Це все, що народжує серце
В безпечнім бажанні вогню
І з вітром пожежа почнеться
Останню спаливши броню.

Багряним прониже намистом
Грози невідступний порив
І встане кумир променистий,
Який сам собі я створив…

...

Хвилина – і ти заговориш
В мережі цій безпровідній
Це щастя почути твій голос,
Та я натискаю «відбій»…