КОСЬ В ОСЬ

Юрий Рыдкин
«…ці доўга гэта будзе кобрым і рахманым?
калі пачнецца – неўзабаве ці павольна?
ды колькі ж можна нам валэндацца з падманным?!
вось вось сі ся жы шы тлу ма чу толь кі соль на
мы зависали друг у друга на губах
то с перспективой надувной, то с креном в прошлое;
из полотна впустую сброшенных рубах
планете шапку можно сшить… пускай и пошлую…
пры гэтым нашае зусім не рушыць побач
бо спадзяецца на якую-небудзь нэху
а тая мроіцца таксама нібы слодыч
таму нялёгка будзе леташняму рэху
давай ізноў вучыцца дзіўнаму на вуснах!
бо нават прысмакі былога маюць рацыю
дзе пачынаецца з расшпіленага гуза –
чакай аголеную гвалтам дэманстрацыю
полжизни эрегировал и
воздвиг инаковость себе из общих точек,
а там, где ось, жди центробежное движение,
и та, что в шест вцепилась, как – в свой позвоночник,
лишится шмоток и получит растяжение,
внутри которого сильны разрывы связей
промеж российско-украинскими кровями,
где ваш слуга пасёт запас пассивных пассий
то за Аральским, то за Минскими морями,
а там царит идеология понятности,
что с оговорками равна какой-то кратности
далей высновы справа дойдзе толькі злева
дзе пачынаюцца пралеска і скаціна
імя па бацьку тут атрымлівае ева
за краты трапіць і знаёмая карціна
сварганить
смогли конвейер между будущим и прошлым;
хватай, довольствуйся воздушным поцелуем!
когда же станет мельтешение тошнотным,
снабди блевоту в русле памятного буем
такога гонару не ведалі і цыпкі
калі чапляліся за кожную панчоху
заўсёды думаў я что мой кавалак хліпкі
а ён сабака падштурхнуў мяне да здоху
туда-сюда
и смерть отказа переходит в смерть согласия;
поскольку путается пенис с пистолетом,
я предпочту, сводя обои косоглазия,
жить в виде вечного ВОТ-ВОТ на том и этом
штурхайце невытлумачальнае ў навуку!
магчыма тыдні паплывуць не так панура
штурхайце тую што цвіце бліжэй да друку!
пакуль яна… пакуль яна яшчэ не дура
всегда орудуют поверхность и поддоны,
а всё скрываемое плавает в пассиве;
я уповаю на надутые гондоны, –
табун комбайнов окружил на НАШАЙ НІВЕ
дык вось вяртаючы размову (там дзе душы
аб нечым просяць у таго хто аўтар тэксту)
да перспектывы мокрых вынікаў для сушы,
хачу адзначыць што Другі ідзе да эксу
как долго многие живут и жмутся в (с)трахе;
вот-вот, вот-вот проголосуем мы за ПРОТИВ;
на бело-красных простынях при первом ахе
привольно взвоем! в ностальгическом изводе
а ці прымусіш прымусовае да дзіркі
ў невядомае а мабыць і ў пушчу?
вось-вось вось-вось і ў мяня заныюць ныркі
а гэта значыць што ізноў я нешта мушу
в который раз
я сдох для вас!
(наверно, сделали меня из антитлена)
и для неё теперь открыты двери-девери:
куда ни сунешься – везде торчит колено
(я переделываю правду, чтобы верили)
ці доўга гэта будзе кобрым і рахманым?
калі пачнецца – неўзабаве ці павольна?
ды колькі ж можна нам валэндацца з падманным?!
вось вось сі ся жы шы тлу ма чу толь кі соль на…»