Це тiльки осiнь, лише осiнь

Лена Панасенко
Це тільки осінь... лише осінь:
Буденний вересневий жарт -
Бринить сльозою зранку в росах
І в сонця променях - печаль...

Ще літо геть не відлетіло,
Ще стигнуть яблука в садках
Та лине з вітром павутиння
І небо жаль свій ллє в дощах...

Це тільки осінь... просто осінь -
Та все ж провісниця зими:
В рудовогняному волоссі
Проглянуть пасма сивини,

Чоло змарніє, посіріє
І смуток ляже на вуста...
Ошатний одяг вітер зніме,
Мороз закутає в кришталь...

Але сьогодні день ще в силі!
Ще вересень в росі бринить!
Ще журавлі не відлетіли,
А в небі - літечка блакить...