зелена береза

Александр Ярошевский
зелена береза
мов жінка,
що першу вона сивину
                золоту
                вироня
з розкішної зачіски,
мовби ще хоче
                подовжити молоде літо

стоїть ніяково зелена

ба золото усе густіше
з мережива - в щільний килим
                застила
попід ніжкою білою

невмолима осінь
                землею
а літо у кронах