Радуйся, Дева Пречистая!

Татьяна Соколова-Буланчикова
Радуйся, Дева Пречистая,
Радости вечной  заря,
Вешнее утро душистое,
Сладкая песнь сентября!

Радуйся, Дочь долгожданная,
Доброго дерева плод,
Риза Царя златотканая,
Нерукотворный кивот!*

Радуйся, Божье селение,
Неувядаемый крин,
Черствых сердец умягчение,
Роза заветных долин!

Радуйся, Матерь, родившая
Тихий, немеркнущий свет
И в Рождестве сохранившая
Девства таинственный  цвет!

Радуйся, мира Заступница,
Пристань в пучине страстей,
Сына по терниям Спутница,
Ключ от Эдемских дверей!

Радуйся, Евы воззвание,
Нового Солнца восход,
Горних умов  ликование,
Улья  Эдемского мед!

Радуйся, Мати Всепетая,
Божьего Слова скрижаль,
Звездным сияньем одетая,
Как в светозарную шаль!

Радуйся, Чаша спасения,
Верных  надежный  покров,
Душ и очей умиление,
Кладезь духовных даров!

Радуйся, в Царство Небесное
Путь указавшая нам,
Дева Мария чудесная, –
Райских лугов фимиам!

Радуйся, Миро бесценное,
Вольная Божья раба,
Паки и паки  вселенная
Радостно славит Тебя!