***

Еленушка Жукова
До безмежжя розхитані сходи,
Із граніту міцне узбережжя.
Хвилі настрою, хвилі погоди,
Маяків незгасаючі вежі.

Руйнування і реставрування –
Неймовірно і безповоротно,
Стиль і спосіб свого існування
Докорінно змінили істотно.

Білий шум із великого міста
Монотонних приглушених ритмів,
Наче книги обкладинка чиста
Чи сплетіння складних алгоритмів.

Майоріючі метеорити -
Креслить космос складний візерунок,
І не можу підчас зрозуміти –
Це екзамен або подарунок?

Глядачі споглядають з партеру,
Як спливають проведені миті.
Золоті журавлі із паперу,
Що мандрують посеред блакиті.