V. Lean out of window, Goldenhair...

Андрей Москотельников 2
Шире окно раскрой,
     Златовласка!
Ты ли запела?
     Мне ли подсказка?

Замер над книгой,
     Глядя во мглу;
Отблески пламени
     На полу.

Книгу отбросил я,
     Выбегая:
Не наважденье ль
     Песня такая,

Песня-надежда,
     Песня-подсказка?
Шире окно раскрой,
     Златовласка!



Lean out of window,
   Goldenhair,
I heard you singing
   A marry air.

My book is closed;
   I read no more,
Watching the fire dance
   On the floor.

I have left my book:
   I have left my room:
For I heard you singing
   Through the gloom,

Singing and singing
   A merry air.
Lean out of the window,
   Goldenhair.