Пахнуть чорнобривцi

Надежда Троян
Запахом дитинства пахнуть чорнобривці,
Літо завершає свій щорічний хід.
Ця краса чудова залишиться в серці,
Пташки відспівали, рушають в похід.

Яблука і груші нам дарує літо,
Урожай на полі збирати пора.
Радує нас осінь георгінів цвітом,
В школу вирушає знову дітвора.

Осінь на порозі, ночі прохолодні,
Китиці калини зріють під вікном.
Сонечко дарує ще тепло сьогодні,
Пахне пирогами й медом за столом.

Третій Спас на свято завітав привітно,
Вдячні за гостинці Матінці-Землі.
Осінь золотиста прийшла непомітно,
Ночі стали довші, коротшими дні.

Пахнуть чорнобривці, цвітуть георгіни,
З нового врожаю печуть коровай.
Осінь-чарівниця поспіша на зміну,
Відлітає літо у далекий край...