Библиотека

Сергей Надубов
Чому дуже довго, цілі віки
Ніяк не згорають у небі зірки?

Чому це не пада на землю літак?
Він не метелик, ні пташка він, так?

І кожного вечора сонце куди,
Щоб відпочити сідає, куди?

Щоб дуже добре життя зрозуміти,
Ходять до школи і вчаться там діти.

Книги усе і завжди пам’ятають
І своїх друзів охоче навчають.

Книги розумні у шафах живуть,
Бібліотека – так дім їх зовуть.