Мазайцем чортеньким

Ицхак Скородинский
 
Тут, ось, що...
Вдризг зірвавшись із небес 
Безтямком худосочним  з книжкою жаданою,
яка під пахвою...

І в ту же мить, 
розтягши чресла на траві
в розворушеному гаї, 
від всіх закрившися
поглибленням в свідомості потік.
Мазайцем чортеньким  скакати по стрічках
...убік. 
До того ж ще й,
з підстрибом.
Вбирати у калганчик свій  про це, та йще  про ту,
з надією — поміститься...   
Але,
в єдину мить,
відкинути все це,
зливаючись із потойбічним світлом,
Маячити у напівсні,
що чималеньким став піїтом.
 Повторюючи,
От!!!
Якщо б...
Якщо б я зміг,
хоча б на чуточку,
ось так ось.
Сам  щоб, 
зміг.