Гурла, гурла, дыдыке

Ельцов Алексей
Бусыос вадьсын
Тюрагай кырња.
Ошмесъёс дорын
Џуж уџы чирдэ.
Коркалэн сигаз
Лыз дыдык гурла.
Коркалэн пушказ
Анае сылэ.

Тюрагай кырња –
Юосмы будо.
Џуж уџы чирдэ –
Ошмесъёс пото.
Лыз дыдык гурла –
Коркаез уте.
Анае сылэ –
Нылпизэ вите.

Кырња, тюрагай. –
Ю-няньмы будоз.
Чирды, џуж уџы, –
Выль ошмес потоз.
Гурла, лыз дыдык, –
Шуд но бур лыктоз.
Буйгатскы, анай, –
Нылпиед бертоз.