Нызабуваемая свадьба

Людмила Кулик 2
Росскажу я вам миряне
Як гулялы свадьбу на Кубани.
Сорок лит уже пройшло,
Но свадьбу помнэ всэ сэло.
Свадьбу ждалы всим сэлом
Бо жыных був кузныцём.
Мастир був Пытро от бога,
Зналы в кузню вси дорогу.
Всэ ныслы вылы и тяпкы,
Чавуны,грабли,ухваткы.
Всэ чиныв кузнэц народу,
Добрый був Пытро от роду.
Каждый в сэли цю свадьбу ждав
И довгожданный дэнь настав.
Цилу ничь пыклы,варылы
Хорошо столы накрылы.
Тры свыни и дви тылыци,
Шесть гусей,пив сотни птыцы.
Тут салатив цыла тонна,
Четыри флягы самогона.
В хати дух такый трясэ
Аж в милицию нысэ.
Молодих встритыла матэ,
З рушныком завыла в хату.
Вси россилысь,грав баян,
Свадьбу первым тэсть начав.
И сказав таку вин мову,
Мав дочку я черноброву.
Хто ж тыпэр йй хапаэ,
Та у его ж ны хватае.
Свэкир з миста як пидскочэ,
А дочки прыданэ выдав,
Шоб ты з роду ны обидав.
И з розгону прыпыднис
Свэкир тестёви пыд нис.
Сваха тестя,так огрила,
Ах ты чортова горила.
Будыш сына мини хаять,
Ищэ рид мий будыш лаять.
Тут счипылыся зовыци,
Та порвалы вси спидныци.
Дид с сывою бородою,
Всих хрыстыв сковородою.
Угощав всих тесть ухватом
та ищэ шикарным матом.
Былысь вси нырозбыраясь,
Хто старый,хто молодый,
Дэ тут свий, а дэ чужый.
Бабы тискалы друг дружку,
В драки хтось порвав подушку.
В пирьях всэ йда и гости,
На полу от птыци кости.
Рукава от пиджакив,
Капчёнэ мясо гусакив.
Свояк дружка в синях мутузыв,
Здоровяка той ны одюжыв.
Лишь за столом сыдив Мырон
И пыв так смачно самогон.
Кума носылась с чавуном,
Всих окропляла кысляком.
Всэ раптом стыхло,заморылысь.
Бо быз антракту всю ничь былысь.
Ось почеломкалысь зовыци,
Та почалы латать спидныци.
И вже ны стало в хати страху,
Вжэ цылувала сваха сваху.
А свэкир тестю налывав
И в хати мыр уже стояв.
А дэ ж скажить нам молоди,
Куды дивалыся куды?
Та молодый же до зари
Всэ цылував козу в двори.
Ну а нивеста як транда
Из-за печи глянь выгляда.
Мырон готовый ужэ в стельку,
Горланыв писню про Емельку.
Заграв баян уси спивалы,
Про драку вжэ ны вспомыналы.
На свайби той я ны була,
Бо дужэ я була мала.
Но станыця помнэ до сих пор,
Як всей толпой зныслы забор.
На трэтий дэнь его чинылы
Ну кажуть свэкру угодылы.
Стоить прыкрасно до сих пор,
Той свадебный Пытра забор.