Александр Буряченко. Теперь, когда прошло смущенье

Анастасия Котюргина
Цяпер, калі сыходзіць сорам
Перад тваёю чысцінёй,
Мне застаюцца свет і зоры
Пад неабсяжнай вышынёй.

Такую цішу гладзь! Пяшчотай
Спазнаць бы сціпласць нематы...
Заплача восень: і да слоты
За ноч прытуляцца лісты.

Куды ні пагляджу – ўсё вочы
Шукаюць шчасця, бо было.
Убачу сон касы дзявочай,
Што спала пад маім крылом.

***

Теперь, когда прошло смущенье
Перед твоею чистотой,
Осталось тонкое свеченье
Под неоглядной высотой.

Такая тишь! Возьми, потрогай
Застенчивую тишину…
И листья падают полого
С лозы в речную глубину.

Куда ни посмотрю – жар-птичье
Свеченье тела твоего.
Увижу ночь косы девичьей
И рук стыдливых естество.