Киевские каштаны

Павел Егоров Энтлор
Серпневим ранком, на Подолі
Помовчу в свіжісті Дніпра,
Коли ще чиста голова,
Посиджу з сонцем на просторі,
А через місяць, два - сніга
Укриють землю наче штори.

Жовтіють Київські каштани,
Дощами гублячи плоди,
Роздягне осінь і сади,
Тепліш одягнуться кияни,
І відпочинку килими
Зима закутає снігами.

Десь там Андріївський узвіз
Чекає вогником надію,
Думки очистить від подїй,
Що гострій шаблею повис.
Спинюсь, будинкам порадію,
Бо полонять красою скрізь.

Лежать розбиті булави,
Час голок гострих вже минув,
Мій парк улюблений заснув,
Не небі більше синяви.
Радію старому вікну,
Жадая з променем весни.

П. Єгоров
04.10.2015