Кохання наостанок

Александр Ноцкий
Іди до мене!.. Тут тепліше...
І стеля начебто в квітках.
І зорі падають в долоні
не тільки в серпні і вночи.
І подих мій торкає тишу
у найтаємніших місцях...
І біль, що влітку бавив скроні,
тепер з яремноі дзюрчить.
Не плач... Я знаю небагато
про дні з тобою навпаки,
коли терпіння вистачало
лише на вимріяну тінь.
Холодна кров не знає свята
сплетіння серця і руки,
що душі легко відпускало,
в незрозумілу далечінь.
Блукай у снах... Безсмертний Боже
на сонці викарбував дим,
в якому я тебе не бачу
крізь скло, задимлене для втіх.
І хай цей світ давно не може
знайти минулого сліди,
я йду до вічного на вдачу
за сумом, стримуючи сміх!..
Візьми мене... Візьми з собою
у темну подорож свою.
Нехай портретом чорно-білим,
чи теплим дотиком щоки...
Дощам потрібні тільки двоє
для витверезення в раю,
де нас побачити хотіли
як крок із миті на роки...