Александр Буряченко. Чужая женщина откроет

Анастасия Котюргина
Чужая мілая адкрые,
У страху поглядаў людскіх –
І я под стогн яе бяскрылы
Вазьму палонніцу ў ціскі.

Ахвярна як, цнатліва, гола
Адкрыецца... Я падманю:
Спатолю свой ваўчыны голад,
Скусаю вуснаў цеплыню.

І мне прысніцца – прысмак прэсных
Удач, што ходзяць ў гэты дом,
Але ты будзеш зноў нявестай,
Я – нечаканым  жаніхом.

І будзеш плакаць ты адчайна,
Чакаць растання да святла...
Пярсцёнак ёй на развітанне
На пальчыку пакіну я.

О, як пакутліва мы любім –
Вышэй зляцім, чым пыл дарог!
Судзіць ня людзям нас, ня людзям.
Судзіць нас будзе толькі Бог.

***

Чужая женщина откроет,
Боясь наветов всех людских, -
И зацелует, и застонет
В тугих объятиях мужских.

Как жертвенно, невинно, голо
Раскроется… Не буду груб.
Я утолю свой волчий голод ,
Кусая горечь женских губ.

Ах, что приснится – неизвестно
Под звёзд не пройденным шатром,
Но будешь снова ты невестой,
А я – нежданным женихом.

И будешь плакать ты печально,
И расставанья ждать зарю…
Луны колечко на прощанье
Тебе на память подарю.

О, как мучительно мы любим –
Превыше всех потерь и склок!
Судить не людям нас, не людям.
Судить нас будет только Бог.