чарiвне

Марина Гареева
відчувай моє яблуко
срібних хмар,
білих марень,
чорничних достиглих стонів..

в поцілунках колодязних
відшукай
відображення – Сина, Отця…
в долонях
відігрій,
дай напитися

журавлю,
що похилено марить вчорашнім небом.

відпусти його
падати –
я молю!

до криниці,  до Господа
на потребу


**

Біле дерево тремтить у пустці ночі,
вірить в місяць, як дитина – у казки,
пестить пролісок, що стрімко і пророчо
морок смерті воскресінням відпустив –

як гріхи, як чорні зорі, що зависли
й вполювали наші сни, мов павуки,
віднайди мене – заплутану в намисті,
роздягни мої знесилені думки.

У прозорому прозрінні залишивши
білим снігом умиватися слова,
ти питаєш у Всевишнього:  чи жив ще,
я вслухаюся в твоє: іще жива.

Хто ти є, чи є ти мною, чи корінням,
чи сплелися наші долі навмання?...
Біле дерево – на те воно й чарівне,
щоб ховати нас у листі від знання.