Я не то, что схожу с ума, но устал за лето

Вот Руслан Агаев
It is not that I'm going crazy, but I've been tired this summer.
It's when you're searching for the shirt and the day is over.
I wish the winter could make haste and sweep
Those people, cities but, firstly, greens.
I'll start sleeping undressed or reading unfamiliar books from any page,
Whilst the seasons' leftovers'll be crossing the street
In a right place.
Freedom is -
When you forget the patronymic of the tyrant,
And the saliva is sweeter than sweets from Shiraz,
And, though, your brain is twisted as horn of a ram,
Nothing actually falls from these blue eyes.

Я не то что схожу с ума, но устал за лето.
За рубашкой в комод полезешь, и день потерян.
Поскорей бы, что ли, пришла зима и занесла всё это -
города, человеков, но для начала зелень.
Стану спать не раздевшись или читать с любого
места чужую книгу, покамест остатки года,
переходят в положенном месте асфальт.
                Свобода -
это когда забываешь отчество у тирана,
а слюна во рту слаще халвы Шираза,
и, хотя твой мозг перекручен, как рог барана,
ничего не каплет из голубого глаза.