На свiтанку

Вячеслав Романовський
    

Туманний ранок на ріці –
Все зачакловано-казкове.
Лягає пелена бузкова
На кучеряві острівці.
І навіть звичні горобці
Якісь притихло-загадкові,
Допоки сонця промінці
Не знімуть мовчазні ланці.

Рибалка там на бережку
Із вудкою між осокою.
Ширяє  чапля над рікою.
А сон іше дріма в стіжку
На росянистому лужку.
Та скоро з радістю дзвінкою
Проснеться день  в грімкім візку
Й за справу візьметься важку.

Цієї ранньої пори
Дива травневої пательні
Уже насичені й пастельні
Міняються на кольори
І ваблять-звуть, мов прапори,
В принадній свіжості джерельні.
І  сяє юно синь згори,
Яку цілують  явори…
25.09.2015.