Астры - Астрань панчфне. Билингва

Николай Тюрькин
"Астры круглые в ночном контрасте..."
 
Астры круглые в ночном контрасте,
Словно белоснежные шары,
В вазах, как огни, горят у трассы.
Взгляды пешеходов ловят продавцы.
 
Нежные цветы куплю любимой,
Ослеплю ночь светом белых астр,
И в глаза друг другу поглядим мы,
Робость поборю в душе и страх.
 
Обвенчай нас ночь под светом лунным,
Свадьба состоится в ноябре.
Обниму с букетом астр тебя одну я
В зале загса, как и во дворе.
 
Вечер не забуду тёплый поздний,
Свет астральный неба и цветы.
Видя астры - след пылинок звёздных -
Ночь признаний вспоминай и ты.
 
 17.10.2012



"Астрань покор панчфне вень контрастса..."
 
Астрань покор панчфне вень контрастса,
Эхянь акша ловонь ару шархт.
Вазаса толкс палыхть нетькснень лангса.
Мишендись эрь ётнийть кунци ванфть.
 
Кельгомнязьти раман мазы панчфнень,
Акша астрань тюсса сокорготфца веть,
Сельмос ваттама фкя-фкянди кафцьке,
Сяськса таярдомать ваймосон и пельксть.
 
Венцяндамасть, венясь, ков валдть ала,
Сюнерьковста налхксаськ рьвяямань илать,
Астрань пусмоть мархта мон тонь палан
Загсонь залса, прокс първажамстот илять.
 
Лятфнян лямбе сёксень шобда венять,
Валдть астралонь ронгонять эрь панчфть.
Няезь астрать – тяштень пялькскять менельть-
Вень витькстамать тят юкста пинкть пачк.
 
 
17.10.2012 (стихотворение написано на мокша-мордовском языке)