Ласкава осiнь

Людмила Дзвонок
Дивилася б, дивилася б на осінь,
Ходила б по усіх її стежках:
Мені оцих багрянців ще не досить
І сяйва листячка, що ось в моїх руках!

Летить, кружляє... А оте строкате
Ще держиться, ще сили в ньому є...
Ще день, чи два – і буде теж "крилате",
Отак й життя... У кожного своє.

Хтось десь летить, хтось котиться, хтось в’ється,
У когось роки довгі, в когось – ні!
Серденько в грудях тихо, вголос б’ється,
Дні пролітають радісні, сумні...

Дивилася б на осінь золотаву!
Ти, дощику, ще почекай, не лий,
Дай більше відчувати нам ласкаву -
Ту осінь, де ще час її незлий!
                16.10.2015