Ода и гимн

Гордей Махнович
"Відбулось так, що більше нікому не можна вірити, ВСІ БРЕШУТЬ. Всі беруть хабарі, всі ворують, і при цьому з посмішкою на обличчі, цинізм вищого рівня". "
президент України Вл.Зеленський

ОДА БРЕХНЕ

Какая у Украины национальная идея?
Много брехать, и при том не краснея.
Брешут в автобусе, брешут в газетах,
в театре, в метро, в  душевых, в туалетах.
Брешут бухгалтеры, брешут таксисты,
брешут учёные, брешут юристы.
Школьники брешут родителям дома,
покупателям брешет кассир гастронома.
Чтоб в Раду попасть, и отрымать мандаты,
брешут народу его депутаты.
Брехня это солнце, брехня это свет,
на завтрак брехня, и брехня на обед.
брехня это воздух которым мы дышим,
брехня это то, что по радио слышим,
народ мы брехливый, и этим гордимся,
брехать ещё больше, и лучше стремимся.

ГИМН

Ще не вмерла в Україні, до горілки тяга,
бо коли ми дуже пьяні, то не знаем страха.
Випьєм друзі Оковитой, після третій чарки,
ми гуртом підемо храбро, з вилами на танки.

Покладем ми душу й тіло, за горілки пляшку,
а на закусь ми засмажем, від свині голяшку.

Хмілем поле ми засієм, щоб варити пиво,
в огороді мак червоний, щоб жилось красиво.
у кадужці огірочки, сало у сараї,
запануєм козаченьки у своєму краї.

Покладем ми душу й тіло, за горілки пляшку,
а на закусь ми засмажем, від свині голяшку.

Треба браття брати приклад з кобзаря Тараса,
він любив картоплю, шкварки, і галушки з квасом,
забухаем козаченьки від Сяну до Криму,
і развіемо наш смуток тютюновим димом.

Покладем ми душу й тіло, за горілки пляшку,
а на закусь ми засмажем, від свині голяшку.