Смутна оголена земля

Вячеслав Романовський
Смутна оголена земля.
Гілля в садах зчорніло зовсім.
Прийшла дощами пізня осінь,
Холодним духом  спопеля.

А сіра тиша навкруги,
Мов оселилася навіки.
Поважчали стемнілі ріки
Між  очерету й  окуги.

І сиротливо одному
У невеселім безгомінні,
Де листя тлін...
         Та трави тлінні
Вже мріють про весну нову…
17.10.2015.