Дiвчата, ходiмо в поле

Лена Сапфир
Дівчата, ходімо в поле
За левкоями.
Будемо заплітати вінки,
 Просити милих:
 «Вцілійте між темряви, злих барикад, рушниць і ракет палаючих!
 Ми будемо сплітати, аби пам'ятали ви про минуле своє в сьогоденні. Хай не обіцяють вам жорстокої зірки, часу непам'яті й безодні. Ми будемо сплітати, щоби пам'ятали ви про пахощі юні та ніжні.»
 Ми будемо сплітати, і віки пролетять над тихою безкраєю землею.
 А те, що світ повниться примарою бід, квіти обсипаючи, ми заховаємо.