Джузеппе Унгареттi. Ностальгiя укр. яз

Ирина Гончарова1
Коли
ніч зникає
тільки до весни
і рідко
хто проходить повз

у Парижі гусне
темний колір
плачу

У пісні
під мостом – 
безмежний
спокій
скромної
дівчини

Наші
хвороби
розтають


І коли скінчається путь
залишаються самі рештки


З італійської
Іл.страція з Інтернету The girl at the sea bank, Edvard Munch

“L’allegria” (1914-1919), in “Vita d’un uomo. Tutte le poesie”, “I Meridiani” A. Mondadori Editore, 2009