Революцiонер

Василь Ляшок
Не стій на місці, не здавай назад.
Там уже проторений минулим шлях.
Тепер вперед, рушитель барикад,
Піднявши голову, замайорить твій стяг.

Ніхто не знає, що ж тепер чекати,
які страхіття будуть ждать в ночі,
Та це не варто, щоб на місці стати,
Лети вперед, кричи, пали вогні.

Вклади у крик усі свої бажання,
усе що наболіло, що пече,
Звільни усе, вклади у це волання,
Лиши позаду, хай собі іде.

Скидай баласт, бери нові одежі.
Борись за кожен новий крок,
Сповільнишся- і не дійдеш до вежі,
Зупинишся- помреш дружок.

Коли боїшся- не спиняйсь ніколи,
А навпаки зроби- рішуче мчи,
Представ усім якої ти породи,
Веди їх за собою, цьому вчи.