Лабгам, больгам, быгъялам

Елена Вокуева
Припев:
Лабгам, больгам, быгъялам-  кодлон кутшом  гон.
Лабгам,  больгам,  быгъялам- кодлон,  мый  да  кон?
Лабгам,  больгам,  быгъялам- меным  кывто  сет.
Лабгам,  больгам,  быгъялам- серни  мед  оз  пет.
  1
Кодке сэтшом     сона,
 вабергачкодь  збой,
дзоля  букаяссьыс 
 оз на, гашке,   пов.
Сюповзьодмоз  сiйо
овнысо  оз  куж.
Йоз  серама  греклысь
сюродлывло  пуж.
Припев.
   2
Мусо-васо  курто,   
уджысь  сап оз пов.
Нужнэй, горкей  оломсо, 
 гашке,  из и  ов.
Колем   лунъясыслысь   
 мичторсо  оз  корсь,
Чом  улыс  пыр   сылон   
Зыртома да  кос.
Припев.
   3
Никод  водзын  нырсо
 чатрооны  оз  мод,
Ышмысь  мортыс сылы,
 сап тай,  абу  род.
Оз нин сiйос  ыждаа
войпаломыс  сот,
визьлыны   оз  волы-
сьоломыс  тай  корт.
Припев.
   4
Ачыс    ыджыд, ота
 бур  олом  оло,
Луннас  недыр  кежло
нырьёомунлывло.
Сердебельыс  сылон
 топыд  борда  морт.
Гашко,  бур мый  выйым
  асыв-войса  ёрт.    Припев.