С. Галицкая, Судный день Степана Бандеры. С украин

Виталий Карпов
Как Бандера помирает,
В Рай душою воспаряет,
Имя Бога призывает.
А у врат казак на коне,
Ой, сабля вострая в руке,
В Рай Степана не пускает.

"Сам Хмельницкий? Рад я очень!
Брат мой, кум, духовный отче!
Доведи меня до Бога.
Я, как ты, за Украину
Встал, сражаюсь и погибну.
Ох, тяжка моя дорога.

Ведь по духу мы родня же.
Вместе мы, что ты, что я же.
В Рай бы, почивати мне…
Так…" Богдан его прервал:
– "Я тебя давно тут ждал,
Есть, чего сказать и мне.

Я державу защищал!
Свой народ не убивал
В чёрном Бабьем Яре я.
В строй к фашистам не вставал.
Жён - детей не мордовал.
Не сжигал в сарае я.

Хоть врагов своих душил,
Но Украйну не срамил!
Так скажу, как вижу я,
Что народ я свой любил,
За него я кровь пролил!
Наших не обижу я!

Был я вольным, честно жил!
Свято имя не грязнил!
Человек я, – честен взор.
Ты - фашисту, гад, служил!
Кровь людей невинных лил!
Ты – Отечеству  позор!

Ты не друг мне и не брат!
Бог в Раю тебе не рад!
Кум ты чей? Не вспомню что-то..."
……………
Так пред нечестивым паном,
Пред Бандерой, пред Степаном
Рай закрыл свои ворота.

========================
http://www.stihi.ru/2015/01/09/6708

Степан Бандера. Судний день.

Степан Бандера помирає,
Його душа летить до Раю,
До Бога закликає.
В воротах козак на коні,
Тримає шаблю у руці,
Його не пропускає.

"Богдан Хмельницький?Любий друже!
Мій брат, мій кум, я радий дуже!
Пусти мене до Бога.
Я, як і ти, за Україну
Стояв, боровся і загинув.
Тяжка моя дорога.

Мені по духу ти рідня.
Ми будем разом. Ти і я
В раю відпочивати.
Бо я…". Тут  гетьман прервав:
- "Давно тебе я тут чекав,
Для того, щоб сказати.

Так! Я державу захищав!
Але народ свій не вбивав
У «Бабиному ярі».
З фашистом разом не стояв.
Жінок, дітей не катував.
Не спалював в сараї.

Хоч ворогів своїх душив,
Та Україну не зганьбив!
Скажу тобі наразі.
Бо щиро свій народ любив!
За нього кров свою пролив!
Своїх я не образив!

Я вільним був і чесно жив!
Ім’я своє не забруднив!
Тому, що я – людина!
А ти, фашистові служив!
Невинну кров людську пролив!
Знеславив Батьківщину!

Не друже ти мені, й не брате!
І Бог в раю тобі не радий!
Тут грішників немає!
І кумом я тобі не стану.".
Перед Бандерою Степаном
Закрились двері Раю.

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(червень 2014)