Осiннiй вальс

Светлана Лысенко 3
Кружляє вальс,
Зриває жовте листя, –
Вплітає в коси осені ясні.
Кружляє вальс, –
І золоте намисто
Летить в погожі передзимні дні.

І стелить вальс
Мозаїки й букети,
Багрянець ллє в картину золоту.
Кружляє вальс,
І осені сонети
В мелодії відтворюють красу.

То в крузі листя
Душу вальс підносить,
То жалісно сопілкою звучить,
То струни рве,
І листя вітром косить,
То ніжністю останньою бринить.

У мріях я
Тобі на плечі руки
Кладу, і вальс нас хвилею несе, –
І ллється вальс, –
І вже нема розлуки,
І світ під звуки осені живе.