Посвящение подруге-сестре Машеньке

Еленушка Жукова
Прориваться вранці кірзь призму умовності
Кольорове проміння яскравих надій.
Серед попелу снів, у світах беззмістовності,
Коли часу бракує, усе одно мрій.

Набридає мені подолання непевності
Та аналіз своїх же дурних помилок,
Але знаю: від виру ілюзій даремності -
І до білої смуги лише один крок.

Якщо шлях перешкоди нові заготовлює,
І годинника стрілки не збіглися в ритм,
Поступово життя, наче фенікс, оновлюю,
Винаходячи прихисток в дивності рим.

Навіть як підвела перевірка гіпотези,
І, прокинувшись, бачиш саму пустоту,
Краще не зволікать, не стояти на протязі,
Але протягом днів зберігати мету.