Дилетант

Виктор Гала
Не дав вам Бог, щоб стали Ви поетом,
Та Ви уперто товчете  пером.
Скажу я Вам, хай, може, по секрету,
Поезія -  це храм , а не "дурдом".

Для Вас немає ж ямба чи хорея.
А анапест? А що воно таке?
Б'єте по римах, мовби батарея,
А лірика - це діло, ой, тонке!

Душі ж немає в Вашій писанині -
Плакати, лозунги - оте для Вас святе.
На жаль, таких багато  в Україні,
І з кожним роком армія росте.

Візьміться краще Ви за іншу справу,
Садіть дерева, бавте діточок,
Та праця принесе вам більшу славу,
А писанину киньте у куток..