Hamlin Garland

Валентина Сокорянская
The Greeting Of The Roses.

WE had been long in mountain snow,
In valleys bleak, and broad, and bare,
Where only moss and willows grow,
And no bird wings the silent air.
And so, when on our downward way
Wild roses met us, we were glad:
They were so girlish fair, so gay,
It seemed the sun had made them mad.
 
Hamlin Garland


Приветствие роз.

Снег в горах, слишком  долго.
В холодных пустынных долинах
Эхо звучит раскатисто-долго.
Здесь растут только мох и ивы,
Летящая птица - здесть диво.
Тишина. И  вдруг из белого сна
Поляна - диких роз полна.
Хоровод веселый и радостный,
Поёт: уходит, уходит зима,
От солнца, кажется, они сошли с ума.

Хемлин Гарлэнд.