Что такое любовь? - Азондк... Билингва

Николай Тюрькин
Что такое любовь? (К ноктюрну №3 Ф.Листа)
 
 
- Что такое любовь?
                - Ощущение счастья;
Лебедь  в небе иль пташка искус;
Чаши хрупкой кристальной сиянье
Наших граней из сплава всех чувств.
 
- Что такое любовь?             
                - Неизвестный рассудку
Луч, родившийся яркий в глазах;
Отраженье в мелодии звуках
И в написанных ночью стихах.
 
- Что такое любовь?
                - Лишь короткая радость;
Миг сладчайших волнений и дрожь;
Час цветенья душевного сада,
Стебли режущий ревности нож.
 
 
- Что такое любовь?
                - Тоска, горечь, страданья;
Бесконечные мысли о Ней;
Всего пережитого воспоминанья,
От которых вдвойне нам больней.
 
- Что такое любовь? Расскажи.
- Это вся наша бренная жизнь.
 
июнь 2012 г.


Азондк кельгомась мезяма? (Ф.Листть ноктюрнанцти №3 )
 
 
- Азондк кельгомась мезяма?
                - Марямась павазть,
Лии локстись иль кядьлапшсот кирьхкссь,
Цифторкссь колавикс кляньцеконь шавать
Пензон ёженьконь эзда тиф.
 
 
- Азондк кельгомась мезяма?
                - Эсьтейнза азор
Валда вандолкссь, шачф сельмоса цильфсь;
Лядондф морамань вайгялькссь-гайсь тарыйсь
И вень пингста китькссь ладяф тонь стихть.
 
 
- Азондк кельгомась мезяма?
                - Кенярьдьфсь нюрьхкяня,
Танцти таколдфть ётксь, сокнамась ронгть,
Ваймонь садть минь пингсь - панжи тунданясь,
Кунелямать панчфть керсекшни торсь.
 
 
- Азондк кельгомась мезяма?
                - Ризфсь, пичефкссь, лажнафкссь,
Пингть налсь меки ни тейть аф мърдафтф,
Сембе лятфнемналсь эряфть тонь жалнафксть,
Конань эзда ризфсь кафтонь кърда.
 
- Азондк кельгомась мезяма?
- Сембе ломанень эрямась.


панжиковста 2012 к.
(стихотворение написано на мокшанском языке)