Июньские грёзы

Инесса Степаненко
               
Всё хорошо. Всё прекрасно и мило –
Земли разноцветье и неба простор.
Беседка мне дверцу свою приоткрыла,
Чтоб в ней на досуге вести разговор.

Работа не в тягость и солнце не палит,
Приветливы люди, я в мире своя.
И впереди ещё звёздные дали
И воздуха свежего веет струя.

Иду я свободно вперёд, улыбаясь
Туда, где цветут ароматные розы,
Где клевер пушистый, с травою встречаясь,
Лелеет мечты и июньские грёзы.
***

Червневі мрії

Як навкруги все прекрасно і мило –
Землі різнобарв’я, і неба блакить.
Альтанка дверцята свої відчинила,
Щоб в ній на дозвіллі ловити цю мить.

Робота улюблена й сонце не палить,
І люди привітні, я в світі своя,
І є ще попереду зоряні далі,
І  піснею віють вони  солов’я.

Іду усміхаючись я і повільно
Туди де  троянди цвітуть запашнії,
Де синій барвінок з травою суцільно
Плекає червневі, зворушливі мрії.
***