За що ж ти вбив його?

Николаевич Владимир
 Усе село солдата вбитого ховає
 І божеволіє від горя бідна мати.
 Душа його над Україною літає.
 За що ж ти вбив його, скажи, російський брате.
 За те, що мріяв він в країні вільній жити,
 Що  на майдані він боровся проти влади,
 Що не дозволив Україну розділити,
 За те, що мову свою рідну він не зрадив.
 За  те, що президент ваш з`їхав з глузду,
 На Україну шле він танки та гармати,
 Війну затіяв братовбивчу  і безглузду,
 Тебе відправив на Донбас, щоб убивати.
 Не сподівайся, що прощення тобі буде,
 За всі гріхи колись настане час розплати,
 А братовбивчий гріх, найтяжчий, кажуть люди,
 Як будеш жити з ним, скажи, російський брате.
 Недовгою була його життя дорога,
 Що обірвалась в двадцять п’ять неповних років.
 За що ж ти вбив його? Скажи, заради Бога.
 Чого ж серця ваші такі стали жорстокі?
 27.11.2014.