Лекарь

Блантер Татьяна
Лекар http://vershy.ru/content/lekar С белорусского. Lazzaro

 

Мне обещали лапочку-кота,
Как чудодейственное средство от реалий.
Не обманули  -  "тигрика" -плута
В коробочке от  тортика  прислали.

Он оказался  "соня" еще тот!
Был толст  ленив, совсем не забияка.
Неужто,  правда,  лекарь этот кот?
Кот вам не мышь, и , даже, не собака!

Ему я повязал шикарный бант,
Словно медаль за выслугу, на шею.
Пускай мой  личный  "антидепрессант"
Не выглядит,  чем  у  других,  беднее.

Он потянулся , выгнул спинку и…
Наметил курс лечения охотой.
Схватил за пятки две мои ноги,
Их искусав с особою "заботой".

Потом пропал и где-то, вдруг, затих.
Но снова налетел, вот же  зверюга.
И по штанам, по телу  взвился вмиг,
По пальме будто, до лица, с испуга.

Лечил меня, стараясь, день- деньской.
Я отбивался левою и правой...
Зато, сегодня утром, я такой…
Ну просто Швейк! Солдат, известно,бравый.

Он "психотроп"  и лечит,  словно маг!
А можно применять профилактически.
И, если со здоровьем что не так,
Письмо-запрос, и котик ваш, фактически.

Я вам пришлю шикарного врача,
Что на ноги поставит вас моментом.
Но, если не  задаст он  "стрекача",
От рук моих к другому пациенту.


        *****


Мне абяцалі лапіка-ката —
як цудадзейны "сродак ад рэалій".
І не зманілі: ў тары з-пад тарта
у падарунак "тыгрыка" даслалі.

Ён аказаўся сонным і таўстым
і выглядаў ляніўцам-абыякай.
Няўжо не хлусяць — лекар? А між тым,
і праўда — кот — не мыш і не сабака.

Яму адразу я — шыкоўны бант,
нібы мядаль за вартасці, — на шыю,
каб мой уласны "антыдэпрэсант"
быў не бяднейшы з віду, чым другія.

Ен пацягнуўся, спінку выгнуў і...
азначыў курс лячэння паляваннем:
схапіў за пяткі дзве мае нагі
і распачаў панчохапакусанне.

Пасля цішком, цішком... кудысьці знік...
і наляцеў ізноўку, бы пачвара,
і па штанах, па целе ўзвіўся ўміг
нібы па пальме — ўверх, ажно да твару...

Лячыў мяне старанна, дзень-дзянскі.
Я адбіваўся — левай, потым правай.
Затое сёння зранку я такі....
ну проста Швейк! — салдат, вядома, бравы.

Мой псіхатропны сродак — ці не цуд?!
Ен і лячэбны, і прафілактычны.
Калі ў Вас штосьці там не "вері гуд",
Вы напішыце мне... запрос фактычна.

Я Вам дашлю шыкоўнага... ўрача.
На ногі Вас паставіць ён "маментам",
калі не дасць дагэтуль "стракача"
ад рук маіх — да іншых "пацыентаў".



На фото мой котик.