на молодий мiсяць

Александр Ярошевский
хлопчик, що по хліб він бігав,
повертається неквапом
з гаміру та руху міста
в передмістя своє тихе.

(дрібних грошей дзвін в кишені)

у руці хлоп`ячий сонцем
паляниця щиро сяє,
мерехтять онде у вікнах
вогники осель родинних,

(дрібних грошей відблиск ніби)

й понад простором прозорим,
в небі, що бринить, мов бубон,
білим голубом вирує
молодий хлопчисько-місяць.

(дрібних грошей дзвін в долоні)