Дигила цIакьдеш

Салим Герейбеков
Дигила дугьбе цари,
Гьаман тIулбани лукIуй…
Рурси, ца хIаке цаби,
УркIира дурабиркуй.

ГIядлу барес урхIавруй,
Диги лери чархизе…
Дигила цIа гьуртбукIуй,
ХIабаладу ца шайзе?

Ца шали цIухбариле,
Рурси, варе мамалта…
Мякьизе хIаракIиле,
Чархла хIал билтIмамилтIа…

Бугьале нам багьана,
Аголе хIу мякьизе…
ЦIелда дия пIайбара,
РакIиле хIу хIябразе.