Радуйся!

Бодунов Евгений
Радуйся! Солнцу и свету небесному,
Радуйся! Августу и февралю.
Радуйся страннику ты безызвестному
Так, как бы радовался королю.

Радуйся! Видеть и слышать воочию,
Радуйся! Знающим грань пития.
Радуйся! Чувствовать странное, «прочее»,
Ты – есть свидетель всего Бытия.

Радуйся! Боль твоя станет прозрением,
Радуйся! Станет решимостью дрожь.
Станет улыбкой твоё подозрение.
Радуйся! В пепел рассыплется ложь.

Радуйся! Видя добро не для выгоды,
Радуйся! Тем, кто встречает в дверях,
Радуйся! Просто, не делая выводы.
Служба не только лишь в монастырях.

Радуйся ночи, как сердцу открытому!
Радуйся дням, что когда-то прошли.
Радуйся полю, людьми позабытому.
Радуйся тем, что тебя обошли.

Радуйся! Даже плетущийся с ношею.
Каждый есть инок на теле Земли.
Радуйся! Будет дорога хорошею.
Все мы и странники, и короли.

02.11.2015