I смерть вiдступить

Иван Галета
З сузір’я  зір, де світяться Плеяди,
Вернеться образ мій із забуття.
Його вогнів осяють міріади,
Розбризкуючи  промені життя.

Вернеться  він у шумі громовому,
У дзвоні зір, і у прощанні веж.
З-під арки райдуги у небі  голубому
Могутні коні винесуть кортеж .

І в сяйві слави золота карета,
Везучи тіло, сповільнить свій біг.
І смерть відступить перед сном поета,
Який загинув – вічність переміг!


© Галета Іван   «Земля людей» 1964р.