Паэты памiраюць маладымi

Василь Гардзиенак
Паэты паміраюць маладымі
Ад пляшкі піва ці ад цягі лет.
Сягоння я не зарабіў абед…
Паэты паміраюць маладымі.
Завіснучыя ў цыгарэтным дыме,
Забіўшыя апошнюю вясну.
Рабінаваю ноччу не засну…
Паэты паміраюць маладымі.
Згараючыя на яскравым ўздыме,
Пакінуўшы памятыя лісты,
Паэты паміраюць маладымі,
Не здолеўшыя да канца астыць...