Маё месца

Вордалина
Калі запытаеш ты у мяне,
Чаму я жыву ў гэтай стране ?
Чаму я не еду вучыцца далей ?
Адсюль?
Ад такіх родных сэрцу палей,
Ад чыстых крынічак радзімы маей,
Адкуль?
Ад надта прыгожых людзей,
Ад добрых брадзячых звярэй,
Ад тых, хто мяне акружае,
Ад тых, хто мяне паважае,
Ад матуліных дранікаў смачных,
Ад бацькіных учынкаў бясстрашных,
Ад самых адданых сяброў,
Ад цудоўных беларускіх слоў?
Нікуды не лячу я на вашай ракеце,
Тут маё месца, на гэтай планеце!