Сагынамын туган ягымны

Рябина Хат
Кайтып килдем туган авылыма
Эткэй-энкэй сагынып коткэннэр
Онытмасын иде беркем туган ягын
Инде куптэн чыгып киткэннэр.

Эткэй-энкэй исэн булганда
Ешрак кайтыйк туган якларга
Беребездэ мэнгегэ килмэгэн
Туганлыкны тырышыйк сакларга.

Олылар бит сабый бала кебек
Безне чакырып, котеп торалар
Олы юлдан машинам куренсэ
Капка ачып, кочып алалар.

Киткэн саен энкэй жылап кала
Исэн йоре диеп, балам юлларда,
Энкэй бэгырем син кот, кайтырмын,
Куп сина жырлыйсы жырларда.